OKUMA GÜNLÜĞÜM PROJESİ

2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminde yürütülecek olan "Okuma Günlüğüm" projesi,okulumuz 3. ve 4. sınıflarda uygulanmaktadır.

20.02.2024 131

AMAÇ:20-02-202420-02-202420-02-2024  Millî Eğitim Bakanlığı Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek olan ‘Okuma Günlüğüm’ Projesi; Okuma Günlüğüm Defteri ile öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, analiz becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu proje ile öğrencilerin metnin bütün özelliklerini, kavramaya yönelik özenli ve derinlemesine okumalar yapması amaçlanmaktadır. Bu sayede metnin gerçek manasını anlayarak mümkün olan azami bilgiyi kazanmaya odaklanarak derinlemesine okuma yeteneğine sahip olacaktır. İlkokul ve ortaokullarda öğrencilerin Türkçeyi doğru ve güzel kullanarak kendilerini sözlü ve yazılı ifade etme becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin gereğine uygun olarak eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, yenilik ve keşfetmeye yatkın bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Projenin uygulanmasında süreç odaklı değerlendirme yöntemi izlenecektir.